Waarom het genieten is in Umbrië

Wanneer je rijdt door het groene en heuvelachtige landschap dan begrijp je de naam wel. Umbrië, wordt ook wel het Groene Hart van Italië genoemd. Deze regio is de enige die niet direct aan de zee grenst. Mede hierdoor is het een minder toeristische regio en daarom juist de moeite waard om te bezoeken. Umbrië kent daarom meer authenticiteit, een rijkere cultuur en je hebt daardoor meer contact met de lokale bevolking in plaats van de Nederlandse toeristen die je overal maar weer tegen komt. Dit kan natuurlijk wel eens leuk en handig zijn maar je bent toch op vakantie om de echte Italiaanse en met name de Umbrische cultuur te leren kennen?

Middeleeuwse dorpjes en steden in Umbrië

Wanneer je een bezoek brengt in Umbrië aan dorpen zoals Castiglione del Lago, Panicale en Spello dan lijkt het alsof de tijd stil heeft gestaan. Ook de wat grotere plaatsen zijn een bezoek meer dan waard zoals Assisi, Orvieto en Gubbio. Allemaal prachtig mooie plekken met veel oude gebouwen, smalle straatjes, delicatessen winkeltjes, kunst en cultuur. Ook heb je vanaf veel plaatsen een mooi uitzicht over de glooiende heuvels.

Het meer van Trasimeno (Lago di Trasimeno)

Een heerlijke plek om je vakantie in Umbrië compleet te maken. Rondom het Lago Trasimeno liggen verschillende campings die ideaal zijnn om als uitvalsbasis te gebruiken voor je ontdekking in de regio. Bijvoorbeeld deze camping in Umbrië: Camping Badiaccia. Een leuke, gezellige en gastvrije familiecamping direct gelegen aan de oever van het meer van Trasimeno. Nog net gelegen in de regio Umbrië maar binnen enkele minuten ook al in Toscane. Een mooi nabijgelegen stadje om te bezoeken vanaf camping Badiaccia is Cortona.

Gastronomische regio Umbrië

Umbrië is een gastronomische regio en staat natuurlijk bekend om haar goede wijnen, zwarte truffels en Porchetta.

Lees ook: Betrouwbaar autobedrijf in Hengelo