Vakantie huis huren vlakbij Cortona

Cortona is een prachtig middeleeuws stadje dat in het oosten van Toscane ligt, vlakbij het meer van Trasimeno. Bent u op zoek naar een accomodatie en wilt u een vakantie huisje huren in Cortona? Een ideale keuze, want in en rondom Cortona is er genoeg te zien!

Welke bezienswaardigheden heeft Cortona?

  • Palazzo Communale (het stadhuis van Cortona)
  • Piazza Garibaldi (prachtig uitzicht over Val di Chiana en het meer van Trasimeno)
  • De Santa Margherita kerk
  • De Santa Maria Nuova kerk
  • Villa Bramasole (het huis van schrijfster Francis Mayes, van Under the Tuscan Sun)
  • Le Celle (het klooster waar Franciscus van Assisi heeft gewoond)

Het Piazza della Republica is het bekendste plein in Cortona. Hier worden in de zomermaanden regelmatig concerten georganiseerd. Ook is het een mooie plek om vanaf de trappen van het stadhuis lekker je ijsje te eten en naar mensen te kijken.

Vanaf het Piazza Garibaldi heb je een mooi uitzicht over Val di Chiana en in de verte kun je bij helder weer ook het meer van Trasimenoo zien liggen.

Cortona heeft tal van kleine winkeltjes, restaurantjes, barretjes en heel veel smalle straatjes. Cortona ligt op een hoogte van ongeveer 600 meter. De route naar Cortona is prachtig met slingerwegen de berg op. Vanaf hier heb je ook continu een fraai uitzicht over het landschap.

Vakantiehuisje huren in Cortona

Wil je tijdens je bezoek een vakantiehuisje huren in Cortona? Het is ook een mogelijkheid om vlakbij Cortona en tegen een betaalbare prijs een accomodatie te huren. Camping Badiaccia is een prachtige familie camping met veel gratis faciliteiten. Deze camping heeft naast staanplaatsen voor kampeerders ook luxe huisjes en bungalows te huur.

Lees ook: Zoekt u een vakantiehuis in Winterswijk tussen de bomen?